Hoe plas je in de ruimte?
Boek

Hoe plas je in de ruimte? ontdek alles over de ruimte met André Kuipers (cop. 2012)/ [geschreven door Sander Koenen, hoofdred.: Ester Kerkhoff ... et al. ; red. en concept: Sander Koenen ; puzzels en testen: Ester Kerkhoff ; eindred. Claire Peels]

Astronaut André Kuipers vertelt over het dagelijks leven in het internationale ruimtevaartstation ISS. Ook beantwoordt hij vragen. Met veel kleurenillustraties (van o.a. NASA). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Speciale uitgave van National Geographic Junior, waarin boeiende informatie over ruimtevaart te vinden is en astronaut André Kuipers vertelt over zijn ervaringen in het internationale ruimtestation ISS. Ook geeft hij antwoord op veel lezersvragen. De belangrijkste hoogtepunten van ruim vijftig jaar ruimtevaartgeschiedenis staan in een tijdlijn. Er is veel aandacht voor het ISS: de spectaculaire bouw die dertien jaar duurde; wonen in gewichtloosheid; taken en alledaagse bezigheden; de reis met de Russische Sojoez-raket en talloze interessante weetjes. Ook planeten, satellieten, lanceerlocaties, het ruimtepak, stand van de sterren en ruimtevaart in het dagelijks leven komen ruimschoots aan bod. De auteur stimuleert de lezer met zijn heldere basisteksten, directe aanpak, prachtig beeldmateriaal (o.a. van NASA en ESA), leuke werkopdrachten en tips voor aankomende astronauten. Tussendoor zorgen ruimtepuzzels, -testen en een quiz voor afwisseling. Soms moet het boek een kwartslag gedraaid worden om de tekst te kunnen lezen. Voor liefhebbers van ruimtevaart en fans van Kuipers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490764142

Titel Hoe plas je in de ruimte? : ontdek alles over de ruimte met André Kuipers
Uniforme titel National Geographic Junior Hoe plas je in de ruimte?
Auteur Sander Koenen
Secundaire auteur Ester Kerkhoff ; André Kuipers
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Hertogenbosch : Blink Uitgevers, cop. 2012 - 's-Hertogenbosch : G+J Publishing
Overige gegevens 63 p - ill - 27 cm
Annotatie Aan de kop van omslag: National Geographic Junior
ISBN 9789490764142
PPN 330548182330548182
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ISS
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtestations