Hoe overleef ik... de toekomst?
Boek

Hoe overleef ik... de toekomst? (2012)/ [creatief hoofdred. Francine Oomen, uitvoerend hoofdred. Jolanda Dreijklufft ; eindred. Annemarie de Haas ; ill Annet Schaap ; aan dit nummer werkten mee: Lotte Aerts ... et al.]

Tijdschrift, geïnspireerd op de 'Hoe overleef ik'-boeken, over jouw toekomst en de keuzes die je daarbij maakt. Met interviews, creatips, informatie, boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Het vierde in 2012 verschenen nummer van het tijdschrift 'Hoe overleef ik...' gaat over de/jouw toekomst. Er is aandacht voor wat je later wilt worden, de keuzes die je maakt, sparen en adoptie. Dit keer een interview met illustratrice Annet Schaap, die 'Hoe overleef ik de brugklas' in stripvorm heeft omgezet. Qua thema's en stijl sluit het blad aan bij de populaire 'Hoe overleef ik'-boeken van Francine Oomen. Het richt zich vooral op meisjes en heeft allerlei rubrieken, onder andere Hoe overleef ik ...? en lekker eten. Er staan zowel 'leerrijke' artikelen in als leuke creatips, veel boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Het tijdschrift heeft een vrij drukke, dynamische lay-out en lijkt perfect op maat van jonge tieners gemaakt. Er is ook een bijbehorende website. Wat dit tijdschrift anders maakt dan de meeste meidentijdschriften, is dat het uitnodigt tot creatief zijn en nadenken. Uit de stukjes en interviews met verschillende jongeren spreekt ook een positieve boodschap: het is oké om te zijn wie je bent en om je eigen mening te hebben. Door de boeiende mix van een aantrekkelijke lay-out, interessante inhoud en een vlotte schrijfstijl zal het ongetwijfeld veel lezers aanspreken. Verschijnt zes keer per jaar. Warm aanbevolen voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Hoe overleef ik... de toekomst?
Secundaire auteur Francine Oomen ; Annet Schaap ; Lotte Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Weekbladpers Tijdschriften, 2012 - [Amsterdam] : Querido
Overige gegevens 91 p - ill - 25 cm
PPN 344819205
Rubriekscode 004
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Toekomstfantasieën ; Toekomstfantasieën
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Toekomstfantasieën