Jarka Ruus
Boek

Jarka Ruus (2011)/ Terry Brooks, [vert. uit het Engels: Fanneke Cnossen]

Als de voormalige Ilse-heks Grianne wordt verbannen naar het Verboden Rijk, gaat haar helper, de dwerg Tagwen, samen met haar neefje en een elfenprinses op pad om haar te redden.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel van de vierde cyclus, 'De hoge druïde van Shannara', van deze fantasyserie. De voormalige Ilse-heks Grianne ontgaat het complot dat mededruïden tegen haar smeden en wordt verbannen naar het Verboden Rijk. Haar helper, de dwerg Tagwen, gaat samen met haar neefje en een elfenprinses op pad om haar te redden. Het verhaal is voor de liefhebber een feest van herkenning qua queeste, gebieden en hoofdpersonen, maar ook zonder kennis van de voorgaande delen is het goed te lezen. Minpunt is de trage start. Het verhaal is erg opgesmukt met sfeertyperingen en bijvoeglijke naamwoorden, waardoor het een redelijk aantal bladzijden duurt voordat je er als lezer 'inzit'. Als je echter zover bent, leest het vlot weg en is het ook voor niet te ervaren fantasy-lezers goed te behappen. Zeker ook door de overzichtelijke lengte van zinnen, alinea's en hoofdstukken. Voor in het boek een kaartje. Zeer kleine druk, ruime bladspiegel.

Specificaties

Nederlands | 9789022556627

Titel Jarka Ruus
Auteur Terry Brooks
Secundaire auteur Fanneke Cnossen
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2011
Overige gegevens 366 p - krt - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : uitgeverij M, 2005. - (De hoge druïde van Shannara ; dl. 1) - Vert. van: Jarka Ruus. - New York : Del Rey, 2003. - (High druid of Shannara ; b. 1)
ISBN 9789022556627
PPN 33329243X
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Shannara saga. De hoge druïde van Shannara
Boek

De Shannara saga. De hoge druïde van Shannara (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
Terry Brooks
De Shannara saga
Boek

De Shannara saga (2010-...)

vol. 27
Uitgeleend
Terry Brooks