Goed met geld
Boek

Goed met geld hoe financiële opvoeding loont (2011)/ Marieke Henselmans, Erica Verdegaal en Marion Weijers, [fotogr.: Geert@Cheeseworks.nl]

Handreiking voor ouders en opvoeders om kinderen tot en met 18 jaar met geld te leren omgaan.Adviezen en tips om kinderen met geld te leren omgaan. Met kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 18 jaar.

Recensie

Handige en praktisch goed toepasbare handreiking voor de financiële opvoeding van kinderen. Per levensfase (0 tot 12, 12 tot 18 jaar en nog een kleine aanvulling voor studerende kinderen) worden voorbeelden, tips en checklijsten gegeven met de bedoeling kinderen te begeleiden bij het op een verantwoorde manier omgaan met geld. Er wordt ingegaan op zak- en kleedgeld, bijbaantjes, sparen en de rol van de reclame, zodat kinderen al vroeg vertrouwd raken met de waarde van geld en stapsgewijs kunnen wennen aan financiële verantwoordelijkheid. Tips en ideeën worden gegeven zonder waardeoordeel, maar vooral in de vorm van inspirerende opvattingen en meningen waaruit iedereen naar eigen behoefte kan putten. Overzichtelijke lay-out, mede door de vele tussenkopjes. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen steunkleur. Tussendoor zijn kleurenfoto's opgenomen van gezinnen en kinderen. Er wordt verwezen naar boeken en internetsites die soms dieper op zaken ingaan. Tevens is een register opgenomen. Achterin zijn enige pagina's bestemd voor eigen aantekeningen. Geschikt voor ouders en opvoeders van kinderen van ca. 4 tot 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089040459

Titel Goed met geld : hoe financiële opvoeding loont
Auteur Marieke Henselmans ; Erica Verdegaal ; Marion Weijers
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Utrecht : Nibud, 2011
Overige gegevens 153 p - ill - 20 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789089040459
PPN 334475589
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Financiële planning; Opvoeding
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Financiële planning