Over vroeger en nu
Boek

Over vroeger en nu verhalen bij de canon (cop. 2012)/ Agave Kruijssen, Martine Letterie en Janny van der Molen, met ill. van Els van Egeraat

Beleef samen met Michiel de Ruyter de Slag bij Kijkduin en lees hoe de 11-jarige Louis de allereerste tv-uitzending meemaakte. Vijftig verhalen bij de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Met waterverfillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit fraai uitgevoerde, vrij zware boek telt vijftig verhalen waarin een beeld van de Nederlandse geschiedenis wordt geschetst. De vijftig vensters van de historische canon in het onderwijs zijn hierbij als uitgangspunt genomen. Zo start de bundel drieduizend jaar voor Christus met een vertelling over de hunebedden en maakt in de hierop volgende verhalen 49 chronologische sprongen richting het heden tot de Europese Unie. Veel belangrijke historische gebeurtenissen passeren de revue, waaronder de Beeldenstorm, de slavernij en de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Elk verhaal opent met een korte informatieve inleiding op een pastelkleurige ondergrond. Hierbij staat een tijdbalk, waardoor de vertelling gemakkelijk in de tijd te plaatsen is. De hierop volgende fictieve, maar op historische waarheden gebaseerde, smaakvolle vertellingen zijn minimaal acht en maximaal twaalf pagina's lang. De tekst is erg toegankelijk door onder meer de vele dialogen en niet al te lange zinnen. Bij elk verhaal staan enige, soms ook paginagrote, waterverfillustraties. Achterin staat nog extra informatie over de verhalen. Dit boek is een aanwinst voor o.a. het basisonderwijs. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar, die graag een (niet te zwaar beladen) duik in de geschiedenis willen nemen.

Specificaties

Nederlands | 9789021670775

Titel Over vroeger en nu : verhalen bij de canon
Auteur Agave Kruijssen
Secundaire auteur Martine Letterie ; Janny van der Molen ; Els van Egeraat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2012
Overige gegevens 501 p - ill - 25 cm
ISBN 9789021670775
PPN 34449408X
Rubriekscode 931
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Canon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Canon