Bibi Blocksberg
DVD

Bibi Blocksberg (cop. 2012)/ [mit] Sidonie von Krosigk ... [et al.], Prod.: Bernd Krause ... [et al.] ; Regie Hermine Huntgeburth

Bibi, een meisje met heksenkracht, redt twee kinderen uit een brandend huis. De opperheks wil haar onderscheiden met een kristallen bol maar de kwade heks Rabia is jaloers. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Duitse jeugdfilm uit 2002 van regisseur Hermine Huntgeburth met in de hoofdrollen Sidonie von Krosigk als Bibi en Katja Riemann als haar moeder Barbara. Bibi (13) is een bijzonder meisje dat net als haar moeder de gave heeft van een heks. Als zij met haar toverkracht twee kinderen redt uit een brandend huis, mag zij bij de opperheks Walpurgia komen die haar op zo jonge leeftijd al wil inwijden en een eigen kristallen bol wil geven. De boze heks Rabia is jaloers en gebruikt haar zwarte magie om de ceremonie te verstoren. De avonturen van Bibi begonnen met de hoorspelen van Elfie Donnelly in de jaren tachtig van de 20e eeuw. In 1994 volgde een animatieserie. Deze lange speelfilm kreeg nog twee vervolgen. Die-besten-horrorfilme.de (i) schrijft: 'De film beschikt over liefdevol getekende personages, geweldige effecten en een fantasierijk verhaal over vriendschap en intrige. (...) fantasievol kindervermaak dat kinderen steeds opnieuw willen zien.' Cinema.nl noemt het een '(...) vermakelijke verfilming (...). Meest succesvolle Duitse kinderfilm van 2002.' De film won de Bavarian Film Awards voor Beste productie, de German Film Award voor Beste bijrol (Corinna Harfouch) en een nominatie voor Beste kinder-/jeugdfilm. Nederlands ingesproken. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717344750028

Titel Bibi Blocksberg
Secundaire auteur Hermine Huntgeburth ; Sidonie von Krosigk
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Duitsland : Bavaria Filmverleih- und Produktions [etc.], 2002
ISBN 8717344750028
PPN 351120157
Genre sprookjes
Taal Nederlands