Dokter Tinus. Seizoen 1
DVD

Dokter Tinus. Seizoen 1 (cop. 2012), prod. Willem Zijlstra ; [cast] Thom Hoffman ... [et al.] ; regie Pollo de Pimentel ... [et al.]

Een succesvol vaatchirurg, die vanwege een plotselinge bloedfobie zijn vak niet meer kan uitoefenen, vestigt zich als huisarts in een Brabants stadje.

Recensie

De komische doktersserie 'Dokter Tinus' is een bewerking van de Engelse serie 'Doc Martin'. In de hoofdrol zien we Thom Hoffman als dokter Martinus 'Tinus' Elzenbos, een succesvolle vaatchirurg uit Amsterdam die vanwege een plotselinge bloedfobie zijn beroep niet meer kan uitoefenen. Hij vestigt zich als huisarts in het Brabantse stadje Woerkum (Woudrichem), waar hij door zijn botte optreden niet makkelijk geaccepteerd wordt. Alleen onderwijzeres Lisa (Jennifer Hoffman) vindt hem wel een leuke man. In de andere rollen onder meer Tygo Gernandt, Jack Wouterse en Kitty Courbois. Christjan Knijff (Parool 29-8-'12): '(...) oubolligheid overheerst. (...) alle clichés van de zogenaamde tegenstelling tussen kille stadsmensen en gemoedelijke plattelandsbewoners komen aan bod. (...)' De serie was echter wel een groot succes met wekelijks ruim 1 miljoen kijkers. Er zijn plannen voor een tweede seizoen.

Specificaties

Nederlands | 8711983959330

Titel Dokter Tinus. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thom Hoffman ; Pollo de Pimentel
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2012
Overige gegevens 3 dvd-video's (384 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie voor SBS 6: Nederland : Four One [etc.], 2012
ISBN 8711983959330
PPN 351123180
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman - streek- en boerenroman
Taal Nederlands