Geslaagde examenblunders
Boek

Geslaagde examenblunders de beste verkeerde antwoorden op examenvragen (2012)/ Richard Benson, [vert. uit het Engels: Léonne Neven]

4601 Soms zijn verkeerde antwoorden op proefwerkvragen onbedoeld grappig; in dit boek staat een aantal voorbeelden voor verschillende vakken.Soms zijn verkeerde antwoorden op proefwerkvragen onbedoeld grappig; in dit boek staat een aantal voorbeelden voor verschillende vakken. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Compilatie van creatieve antwoorden op examenvragen van scholieren en/of studenten die het goede antwoord niet paraat hadden. Onderverdeeld per vak. Enkele voorbeelden: Aardrijkskunde: Wat betekent intensieve veeteelt? Antwoord: Wanneer een boer nooit een vrije dag heeft. Geschiedenis: Wie waren de Bolsjewieken? Antwoord: Dit waren de mensen die werkten in de molens van Bolletje. Biologie: Wat is de hoogste frequentie die een menselijk oor kan waarnemen? Antwoord: Mariah Carey. Klassieke culturele vorming (KCV): Wat waren de omstandigheden rond Caesars dood? Antwoord: Verdacht. Vertaald uit het Engels, hier en daar aangepast aan de Nederlandse situatie - zie het antwoord bij geschiedenis - maar ook vakken die in Nederland niet gegeven worden, komen aan de orde, zoals psychologie. Verder is het hier en daar de vraag of het wel echt gaat om antwoorden van middelbare scholieren of studenten. Met inhoudsopgave; een verantwoording of inleiding ontbreekt. Soms grappig, soms flauw, wel aardig doorbladerboekje. De antwoorden zijn afgedrukt in schrijfletters. Geïllustreerd met tekeningetjes van leerlingen bij sommige antwoorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045313573

Titel Geslaagde examenblunders : de beste verkeerde antwoorden op examenvragen
Auteur Richard Benson
Secundaire auteur Léonne Neven
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : BBNC Uitgevers, 2012
Overige gegevens 128 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: F in exams : the best test paper blunders. - Summersdale Publishers, 2008
ISBN 9789045313573
PPN 341149284
Rubriekscode 482.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Examens; Voortgezet onderwijs; Humor
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Examens