Onmisbaar
Grote Letter Boek

Onmisbaar (2013)/ Iris Johansen & Roy Johansen, [vert. uit het Engels: Lara Visser]

Een vrouw, die probeert met de haar ter beschikking staande computernetwerken een geneesmiddel te vinden voor haar ernstig zieke zus, wordt furieus wanneer ze merkt dat iemand haar systeem is binnengedrongen.

Recensie

De onuitstaanbare Rachel Kirby is een genie met computers. Ze heeft het grootste computergeheugen ter wereld tot haar beschikking en gebruikt het om een geneesmiddel te vinden voor de zeldzame neurologische aandoening waaraan haar zus Alex snel zal sterven. Haar verontwaardiging wordt gewekt als blijkt dat iemand op haar systeem inbreekt en kostbare computertijd gebruikt. Als deze persoon opgesloten komt te zitten in een Egyptische grafkamer, waarschuwt hij Rachel die hem te hulp komt. Deze John Tavak heeft een hoger IQ dan ieder ander op aarde. Hij zoekt naar een dokter, een vrouw uit de Egyptische oudheid, die al een geneesmiddel voor Alex beschikbaar had. Zo gaan ze samen het avontuur aan met de ene onwaarschijnlijke gebeurtenis na de andere. En bevatte het verhaal nu maar de humor en ironie van de Indiana Jonesverhalen, dan was het genietbaar. Nu kunnen de inhoudsloze persoonlijkheden niet boeien en moet het boek het hebben van al te veel extremen. De ervaren lezer kijkt daar snel doorheen.

Specificaties

Nederlands | 9789046309186

Titel Onmisbaar
Auteur Iris Johansen ; Roy Johansen
Secundaire auteur Lara Visser
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, 2013
Overige gegevens 520 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, cop. 2012 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Storm cycle. - New York : St. Martin's Press, 2009
ISBN 9789046309186
PPN 345803043
Genre thriller
Taal Nederlands