Verborgen talenten
Boek

Verborgen talenten jeugdliteratuur op school (2012)/ onder red. van Piet Mooren ... [et al.], met medew. van: Ido Abram ... [et al.]

Hoe selecteer je goede boeken voor kinderen van verschillende leeftijden en hoe kan jeugdliteratuur worden ingezet bij alle vakken in het basisonderwijs? Met illustraties in kleur en zwart-wit. Voor o.a. vakcollecties jeugdliteratuur.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe kunnen fictie en non-fictie op een goede manier ingezet worden in het basisonderwijs? Dat is de vraag waarop dit gedegen boek antwoord geeft. Het bestaat uit drie delen. In het eerste deel lezen we hoe het onderwijs in kan gaan op taalachterstanden en hoe boeken daarbij een rol kunnen spelen. In deel twee gaat het over leesontwikkeling van kinderen, over uitgeverijen en welke rol recensies spelen. In deel drie wordt getoond hoe je boeken in het onderwijs in kunt zetten en kunt integreren in diverse vakken. Bijvoorbeeld bij het leren rekenen, bij biologie, bij geschiedenis of de expressievakken. Al de informatie is voorzien van fragmenten uit de jeugdliteratuur en van veel boektitels. Vaak staan er, al dan niet gekleurde, illustraties uit de boeken bij of is het boekomslag afgebeeld. De uitgave heeft een uitgebreide literatuurlijst, een register en een goede inhoudsopgave en er is een website in ontwikkeling met aanvullend materiaal. Dit gedegen boek mag je niet missen als leescoördinator of (aankomend) leerkracht in het basisonderwijs. Het maakt je wegwijs in de jeugdliteratuur en legt tegelijk verbanden met leesontwikkeling. Goed te gebruiken bij het project 'De bibliotheek op school'. Ook voor bibliothecarissen is dit een geweldige aanwinst.

Specificaties

Nederlands | 9789046902882

Titel Verborgen talenten : jeugdliteratuur op school
Secundaire auteur Piet Mooren ; Ido Abram
Type materiaal Boek
Uitgave Bussum : Coutinho, 2012
Overige gegevens 464 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789046902882
PPN 339627727
Rubriekscode 474.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leesbevordering; Basisonderwijs ; Jeugdliteratuuronderwijs; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Literatuuronderwijs