Pettson gaat kamperen
Boek

Pettson gaat kamperen (2010)/ Sven Nordqvist, vert. [uit het Zweeds]: Griet van Raemdonck

Opa Pettson en zijn poes Findus willen gaan kamperen, maar komen niet verder dan de achtertuin. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Opa Pettson en zijn poes Findus willen kamperen. Maar omdat de kippen mee willen, komen ze niet verder dan de tuin. Aan het meer bij het huis beproeven ze de 'pijl en boog-hengel' van opa en vangen bijna een reusachtige snoek. Na de nacht in de tent te hebben geslapen, trekken ze de bergen in, d.w.z. naar de eerste helling achter het huis, om te ontbijten. Dit bescheiden gegeven is bijzonder humoristisch uitgewerkt. Opa, poes en kippen beleven het kampeeruitje heel verschillend, terwijl ook het badinerend commentaar van de buren voor komische contrasten zorgt. Het bijzondere aan de illustraties, aquarellen in vooral bruine en groene tinten, is de tekenstijl. Ze zijn warm en vriendelijk qua sfeer, soms donker als poes Findus bang is. Vloeiend daarin opgenomen is er een rijkdom aan stripachtig getekende details die als een ironisch commentaar fungeren. Hierom zullen vooral kinderen vanaf ca. 5 jaar van deze prentvertelling genieten.

Specificaties

Nederlands | 9789059081680

Titel Pettson gaat kamperen
Auteur Sven Nordqvist
Secundaire auteur Griet Van Raemdonck
Type materiaal Boek
Editie 5e, herz. dr;
Uitgave Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2010
Overige gegevens [24] p - ill - 31 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Leuven : Davidsfonds/Infodok ; Amsterdam : Infodok, 1992 - Vert. van: Pettson Tältar. - Stockholm : Opal, 1992
ISBN 9789059081680
PPN 299155498299155498
Thematrefwoord Kamperen
Taal Nederlands