De geschiedenis van... het leven van de Profeet Mohammed v.z.m.h.
Boek

De geschiedenis van... het leven van de Profeet Mohammed v.z.m.h. ([2012])/ [auteur: Asma Claassen, ill.: Saida Franken ; eindred.: Mohamed Talbi]

De geschiedenis van de islam, vanaf het geboortejaar van Mohammed in 570 tot het jaar 632 als de Profeet sterft. Met vragen, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Recensie

In dit eerste deel van de tweedelige serie 'Islamitische geschiedenis' wordt in twaalf hoofdstukken het begin van de islam behandeld. Het begint in 570, het geboortejaar van de Profeet Mohammed. Beschreven wordt hoe hij profeet van God werd en de islam ging verkondigen. Wie de eerste moslims waren, wat de islam inhoudt en de toename ervan. Welke tegenstand er was en hoe de moslims in 622 wegtrokken (de hidjra) van Mekka naar Medina (het jaar 1 van de islamitische jaartelling). Het duurt tot het jaar 11, als de Profeet sterft. Dit mooie leerzame boek is een aanvulling op bestaande methoden. Het is voorzien van kleurentekeningen, kleurenfoto's van bekende plaatsen, plattegronden en Koranteksten in kaders. Elk hoofdstuk is voorzien van vragen en opdrachten. Op afwisselende wijze wordt kennis bijgebracht over de islam en daar hoort bij hoe je je hoort te gedragen. Te gebruiken door en met kinderen op islamitische scholen, in de hoogste klassen van het basisonderwijs en de laagste klassen van het voortgezet onderwijs. Vanaf groep vijf onder begeleiding van o.a. leerkrachten en ouders te gebruiken. Vanaf ca. 11 jaar kunnen kinderen er zelfstandig mee aan de slag. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490372002

Titel De geschiedenis van... het leven van de Profeet Mohammed v.z.m.h.
Uniforme titel Het leven van de Profeet Mohammed v.z.m.h.
Auteur Asma Claassen
Secundaire auteur Saida Franken ; Mohamed Talbi
Type materiaal Boek
Uitgave Delft : SUVIO, [2012]
Overige gegevens 58 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789490372002
PPN 345810287
Rubriekscode 217.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muhammad
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Mohammed