Ben jij een impressionist?
Boek

Ben jij een impressionist? lees- en schilderboek (cop. 2012)/ Ceciel de Bie, [concept, tekst, ill. & foto's Ceciel de Bie ... et al. ; bijdrage fotogr.: Anneke Boekhoudt ; red. Marinka de Boer]

Ontdek hoe schilders als Van Gogh aan het eind van de negentiende eeuw bomen of het zonlicht in het water weergaven. Met opdrachten om ook als 'impressionist' aan het werk te gaan en kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens wandelingen door de natuur worden schilderijen van toen (eind negentiende eeuw) vergeleken met foto's van (meestal) dezelfde situaties en plekken in onze tijd. Zo ervaar je hoe schilders als Van Gogh en Monet hun eigen impressie van de natuur hebben weergegeven. Bij de schilderijen staat achtergrondinformatie over de makers en worden begrippen uit de schilderkunst verduidelijkt. De verhalende tekst is geschikt voor jongere kinderen dan de informatieve beschrijvingen. Deze kunnen dan ook beter voorgelezen/verduidelijkt worden door volwassenen. De grappig bedoelde teksten bij de eigenlijk overbodige vogel/dierenfoto's komen in de context van dit boek wat kinderachtig over. Het boek spoort kinderen aan zelf naar buiten te gaan: 'weg van de computer!' (jammer van zo'n negatieve benadering van iets dat bij kinderen uit deze tijd hoort). Ze worden uitgedaagd eens op een andere manier om zich heen te kijken en zelf als 'impressionist' aan de slag te gaan. In het laatste van de dertien hoofdstukken staan allerlei leuke opdrachten hiervoor. Een mooi, kleurrijk lees/kijkboek om kinderen kennis te laten maken met het impressionisme. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078653332

Titel Ben jij een impressionist? : lees- en schilderboek
Auteur Ceciel de Bie
Secundaire auteur Marinka de Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Museumshop Hermitage Amsterdam, cop. 2012
Overige gegevens 80 p - ill - 31 cm
ISBN 9789078653332
PPN 341582395
Rubriekscode 735.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Impressionisme; Schilderkunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Impressionisme