De magie van harmonie
Boek

De magie van harmonie een visie op de wereldeconomie (cop. 2012)/ autobiografie van H. Johannes Witteveen, co-auteur: Saskia Rosdorff ; [red. Daan Rosenberg Polak]

Autobiografie van de VVD-politicus, onder meer mede-oprichter van het Centraal Planbureau en minister van Financiën in het kabinet-De Jong.

Aanwezigheid

Recensie

Boeiende autobiografie van een unieke persoonlijkheid. De VVD-er Witteveen (1921) was achtereenvolgens mede-oprichter van het Centraal Planbureau, hoogleraar, minister, topman van het IMF en commissaris van vooraanstaande bedrijven. Rode draad door zijn leven is zijn succesvol streven naar harmonie. Hij ontleent dit aan het soefisme, een religieuze stroming waarover hij zeer uitvoerig schrijft en waarvoor hij op hoge leeftijd nog steeds actief is. De trots op hetgeen hij heeft bereikt en het respect voor de mensen die hem hebben omringd, straalt van de bladzijden af. Zijn jeugd, het studentenleven, ervaringen in de politiek, zijn tijd bij het IMF in Washington en de hechte relatie met zijn gezin kenschetsen zijn evenwichtige aard. Vijf kabinetten passeren de revue, in het bijzonder het kabinet-De Jong, waarin hij minister van Financiën was. In een twintigtal cursief gedrukte passages geeft hij erudiet commentaar op actuele financieel economische en politieke situaties. Het boek leest als een college in economie, politiek en spiritualiteit. Econome Saskia Rosdorff is de co-auteur. Met afbeeldingen in kleur en zwart-wit, een aantal bijlagen en een register. Verzorgde uitgave. Voor de beter opgeleide lezer met belangstelling voor politiek, economie of spiritualiteit.

Specificaties

Nederlands | 9789491363078

Titel De magie van harmonie : een visie op de wereldeconomie
Auteur H.J. Witteveen
Secundaire auteur Saskia Rosdorff ; Daan Rosenberg Polak
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Gibbon Uitgeefagentschap, cop. 2012
Overige gegevens 373 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789491363078
PPN 344459098
Rubriekscode 340.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Witteveen, H.J.; Autobiografieën ; Witteveen, H. Johannes