Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
101 spectaculaire gebouwen
Boek

101 spectaculaire gebouwen (cop. 2012)/ [fotored. en tekst:] Nelly de Zwaan, [eindred.: Frank Noë Uitgever ; krt.: Henk Kulk]

Beknopte informatie met enkele foto's over ruim honderd architectonisch interessante gebouwen van de afgelopen 150 jaar over de hele wereld.

Recensie

Fotoboek over 101 spectaculaire gebouwen uit de hele wereld. Een selectie uit de architectuur van de afgelopen 150 jaar, ingedeeld op werelddeel en daarbinnen alfabetisch op stad. Nederland is vertegenwoordigd met het Vredespaleis in Den Haag, het Instituut voor Beeld en Geluid, de Afsluitdijk en de Kubuswoningen in Rotterdam. België komt er niet in voor. Europa is oververtegenwoordigd met zestig gebouwen, versus drie gebouwen uit Afrika. Elk gebouw krijgt een pagina met achtergrondinformatie en een paar kleine kleurenfoto's. Er is weinig aandacht voor de architect. Sommige gebouwen hebben daarnaast nog een extra paginavullende foto. Bij elk gebouw wordt bezoekersinformatie gegeven en het webadres. Bevat niet alleen bekende gebouwen maar ook bv. de Skischans van Innsbruck, het paleis dat de Franse postbode Cheval honderd jaar geleden voor zichzelf bouwde en de metro's van Londen en Parijs. De informatie is beknopt, goed geschreven en zeer leesbaar. Voor een groot publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789036631280

Titel 101 spectaculaire gebouwen
Uniforme titel Spectaculaire gebouwen Get inspired
Auteur Nelly de Zwaan
Type materiaal Boek
Uitgave Lisse : Rebo Productions, cop. 2012
Overige gegevens 156 p - ill., krt - 24×24 cm
ISBN 9789036631280
PPN 343660032
Rubriekscode 711
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bouwkunst; Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst