Junior Suske en Wiske
Boek

Junior Suske en Wiske het geheim van Sinterklaas (cop. 2012)/ [naar] Willy Vandersteen, scenario: Pieter van Oudheusden ; tek.: Jeff Broeckx ; in samenw. met Studio Vandersteen

Nadat ze autopech hebben gekregen, komen Suske en Wiske en tante Lies in een afgelegen landhuis terecht. Ze mogen daar bij een oude heer overnachten. De volgende dag blijkt dat het Sinterklaas is. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge Suske en Wiske komen met Lies na autopech 's avonds laat aan bij een afgelegen landhuis in de buurt van Sint Niklaas (België). Ze worden daar gastvrij onthaald door een zeer oude heer en mogen overnachten. De volgende dag blijken ze in de werkplaats en het pakhuis van Sinterklaas terecht te zijn gekomen en mogen ze blijven om de Pieten te helpen. Er gebeuren rare dingen: het paard is zoek, er worden Pieten ontvoerd en Sint krijgt bomsigaren. Buitengewoon groot formaat stripboek met tekstballonnen in groot lettertype in de felgekleurde illustraties. Het taalgebruik is vrij makkelijk en in korte zinnen en bevat slechts een enkel moeilijk woord. Het boek eindigt met een aantal paginagrote, leuk geïllustreerde bekende Sinterklaasliedjes. Deze Junior-editie van de bekende stripserie heeft een stevig omslag met een aantrekkelijke kleurenillustratie. Om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002250088

Titel Junior Suske en Wiske : het geheim van Sinterklaas
Uniforme titel Het geheim van Sinterklaas
Auteur Jeff Broeckx
Secundaire auteur Willy Vandersteen ; Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2012
Overige gegevens 55 p - gekleurde ill - 35 cm
ISBN 9789002250088
PPN 351235116
Genre stripverhaal - sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Junior Suske en Wiske
Boek

Junior Suske en Wiske (2010-...)

vol. 5
Uitgeleend