The dark knight rises
DVD

The dark knight rises ([2012])/ [starring] Christian Bale ... [et al.], dir. by Christopher Nolan

Bruce Wayne leidt al acht jaar het leven van een kluizenaar, maar wanneer de gemaskerde terrorist Bane Gotham City wil vernietigen, moet hij zijn oude rol van Batman weer op zich nemen.Bruce Wayne leidt al acht jaar het leven van een kluizenaar, maar wanneer de gemaskerde terrorist Bane Gotham City wil vernietigen, moet hij zijn oude rol van Batman weer op zich nemen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De derde film van Christopher Nolan over het personage Batman, na 'Batman begins' (2005) en 'The dark knight' (2008) met in de hoofdrol opnieuw Christian Bale als Bruce Wayne/Batman. Wayne leidt na de dood van officier van justitie Harvey Dent al acht jaar het leven van een kluizenaar, maar wanneer de gemaskerde terrorist Bane (Tom Hardy) Gotham City wil vernietigen, moet hij zijn oude rol van Batman weer op zich nemen. Een van de nieuwe personages is de geslepen dievegge en catwoman Selina Kyle (Anne Hathaway). Marco Weijers (Telegraaf 19-7-'12) geeft 4 (van 5) sterren. Hij mist aansprekende personages zoals The Joker en vindt het verhaal niet sterk genoeg: 'Het zijn kanttekeningen bij een daverend slotakkoord. Bijna drie uur lang dendert The Dark Knight Rises over het scherm, gedirigeerd door een visionaire cineast die niet terugschrikt voor effectieve bombast. Hij levert er dé zomerfilm van 2012 mee af.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels

Titel The dark knight rises
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christopher Nolan ; Christian Bale
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2012]
Overige gegevens 1 dvd-video (165 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels, Frans en Duits gesproken, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten [etc.], 2012 - Bevat ook o.a.: The journey of Bruce Wayne
PPN 351240683
Genre science-fiction
Taal Engels