Little Lord Fauntleroy
DVD

Little Lord Fauntleroy (cop. 2012)/ George Baker ... [et al.], adapt. by Julian Fellowes ; dir. by Andrew Morgan

Rond 1880 blijkt een gewoon Amerikaans jongetje erfgenaam te zijn van een strenge Engelse graaf. Deze kleine 'lord' stelt alles in het werk om het trotse hart van zijn grootvader te vermurwen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een zesdelige televisieserie van de BBC uit 1995 van regisseur Andrew Morgan. Naar het boek van Frances Hodgson Burnett (in Nederland ook bekend als 'De kleine lord'), dat oorspronkelijk als feuilleton verscheen in 1885-1886. Rond 1880 blijkt Cedric (Michael Benz), een gewoon jongetje van elf jaar uit New York, erfgenaam te zijn van de strenge Engelse graaf Dorincourt (George Baker). De graaf wil niets met zijn schoondochter te maken hebben en huurt voor haar een huis in het dorp. De goedhartige Cedric weet het trotse hart van zijn grootvader te veroveren, maar dan duikt er een vrouw op die beweert dat háár zoon de rechthebbende erfgenaam is. Cinema.nl (i) geeft 4 (van 5) sterren: 'Nieuwe, getrouwe verfilming van de onsterfelijke klassieker (...). Het is en blijft een boeiend verhaal dat hier met uitstekende acteurs en in oogverblindende decors wordt overgedaan. De acteurs zijn stuk voor stuk een lust om naar te kijken en de jonge Benz is een regelrechte revelatie. De roman werd ditmaal bewerkt door Julian Fellows, die alle valkuilen van goedkoop sentiment handig wist te vermijden.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717306272636

Titel Little Lord Fauntleroy
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Andrew Morgan ; George Baker ; Frances Hodgson Burnett
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : B-motion, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (172 min.) - kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Frances Hodgson Burnett - Videoversie van het televisieprogramma: Groot-Brittannië : BBC, 1995
ISBN 8717306272636
PPN 345893204
Genre historische roman
Taal Engels