Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Stroom
Boek

Stroom (2012)/ Bouwina de Ridder, tek.: Wilbert van der Steen ; [red. Marian van Gog ... et al. ; foto's Frank Broekhuizen ... et al.]

Als het donker is, doe je een lamp aan. Maar waar komt de stroom of elektriciteit vandaan? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over elektriciteit of stroom uit 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Via o.a. de ervaringen van enkele kinderen komen aan de orde: er is licht en we kunnen tv kijken doordat er stroom is, de lamp krijgt stroom door een snoer, hoe komt de stroom in huis, welke apparaten hebben stroom nodig, veiligheid en energiebesparing. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna is steeds op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter voor kleuters. Op de rechterpagina bevinden zich actietekeningen en een moeilijker tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar, om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001810214

Titel Stroom
Auteur Bouwina de Ridder
Secundaire auteur Frank Broekhuizen ; Marian van Gog ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2012
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001810214
PPN 345586514
Rubriekscode 535
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Elektriciteit
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Elektriciteit