Voetbal
Boek

Voetbal (2012)/ Sven Cnudde, Frederic Vanden Bussche, [concept: Jaak Van Damme ; coördinatie: Charlotte Therssen ; eindred.: Mia Verstraete]

Hoeveel kilometer loopt een voetballer tijdens een wedstrijd? Wat is een ziekenhuisbal? Honderd vragen van kinderen over voetbal worden kort beantwoord. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook geschikt voor moeizame lezers.

Recensie

Wat is buitenspel? Hoe word je profvoetballer? Is koppen gevaarlijk voor je hersenen? Dit boek bevat honderd kindervragen over voetbal die twee jeugdtrainers verzamelden. Op elke pagina worden een of twee vragen beantwoord. Bij elke vraag staat een kort antwoord in een vrij grote letter en een kleurenfoto. Al naar gelang de soms gekleurde ondergrond is de gebruikte letter wit of zwart. De vragen zijn qua thema niet verder onderverdeeld. Het is een verzameling weetjes, zonder dat er verbanden worden gelegd. Soms wordt het kind met 'je' aangesproken, hetgeen de betrokkenheid bij de tekst vergroot. Soms zijn de zinnen wat lang. De Vlaamse oorsprong is hier en daar te merken aan de vragen en in de tekst. Maakt deel uit van de reeks '100 kindervragen'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; door onder meer de overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789058564276

Titel Voetbal
Auteur Sven Cnudde ; Frederic Vanden Bussche
Secundaire auteur Jaak Van Damme ; Charlotte Therssen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Oostkamp : Eskabee, 2012
Overige gegevens [68] p - ill - 25 cm
ISBN 9789058564276
PPN 343557150
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal