De boerderij
Boek

De boerderij (2012)/ Tine Deschepper, [concept: Jaak Van Damme ; coördinatie: Charlotte Therssen ; eindred.: Mia Verstraete]

Hoeveel mensen kunnen er eten van een koe? Kunnen dieren ook snurken? Honderd vragen van kinderen over de boerderij en de dieren op de boerderij worden kort beantwoord. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook geschikt voor moeizame lezers.

Recensie

Wat is het verschil tussen een veulen, een pony en een paard? Waarom moet een koe zo veel kauwen? Dit boek bevat kindervragen die Tine Deschepper heeft verzameld op de boerderij waar zij educatief medewerker is. Bij elke vraag staat een kort antwoord en een foto of een grappige illustratie in kleur. De vragen zijn niet duidelijk gegroepeerd naar diersoort of activiteit, maar staan door elkaar. Het is een verzameling weetjes, zonder dat er verbanden worden gelegd. De schrijfster richt zich soms direct tot het kind, wat de betrokkenheid van een kind bij de tekst vergroot. Aan de andere kant gebruikt ze af en toe woorden die wat ver afstaan van al te jonge kinderen. Ook staan er soms lange zinnen, waardoor de tekst minder toegankelijk is. Maakt deel uit van de reeks '100 kindervragen'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; door onder meer de overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789058564252

Titel De boerderij
Auteur Tine Deschepper
Secundaire auteur Jaak Van Damme ; Charlotte Therssen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Oostkamp : Eskabee, 2012
Overige gegevens [68] p - ill - 25 cm
ISBN 9789058564252
PPN 343557134
Rubriekscode 633
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Boerderijen; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Boerderijen