Steengeest
Boek

Steengeest (cop. 2009)/ Katharine Kerr, [vert. uit het Engels: Carla Benink]

Als het vijandige paardenvolk door de bouw van een nieuwe vesting Deverry en Westland bedreigt, sluit de bevolking bondgenootschappen met andere volken en zelfs met draken om zich te verdedigen.

Recensie

Dertiende deel van de Deverry-serie (eerder verschenen als vijfde deel van 'De drakenmagiër'), die speelt in de wereld van de denkbeeldige gebieden Deverry en Westland in een middeleeuwse magische sfeer. De geschiedenis begint in het Noord- en Westland in de zomer van 1159. Het vijandige paardenvolk wil door een nieuwe vesting Zhal Gral andere gebieden aanvallen, waaronder het Westland. De bedreigden sluiten allerlei bondgenootschappen met andere volken om de opmars van het paardenvolk tegen te gaan. Mensen en andere creaturen worden in de strijd gezet; er verschijnen zelfs ook twee draken op het toneel. Het paardenvolk krijgt steun van de godin Alshandra. Niet alleen de strijd in 1159 staat centraal. Deel een van deze roman gaat over Nevijn, een medicus, en zijn metgezellen in 983. Zij zijn eerdere incarnaties van de personen die twee eeuwen later optreden. De lezer treft vrijwel alle ingrediënten aan van de fantasy-roman; magie, een middeleeuwse sfeer en - hoewel in dit boek met mate - geweld. Aan het einde is een lijst van de reïncarnerende personen opgenomen. De roman is vooral bestemd voor de meer gevorderde fantasy-lezers; gewenst is ook dat zij om zich beter te oriënteren de voorafgaande delen van deze reeks gelezen hebben. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789024530830

Titel Steengeest
Auteur Katharine Kerr
Secundaire auteur Carla Benink
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2009
Overige gegevens 445 p - tab., krt - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2008. - (De drakenmagiër ; 5) - Vert. van: The spirit stone. - London : Voyager, 2007. - (The dragon mage ; b. 5)
ISBN 9789024530830
PPN 308109791308109791
Genre science-fiction
Taal Nederlands