The silence
DVD

The silence (cop. 2012)/ Douglas Henshall ... [et al.], dir. by Dearbhla Walsh

Wanneer een jonge vrouw, die sinds kort door een cochleair implantaat weer kan horen, getuige is van een moord, komen zij en haar familie in gevaar.

Recensie

Een vierdelige misdaadserie van de BBC door Dearbhla Walsh (The Tudors; Little Dorrit; Borgia). Hoofdpersoon is de 18-jarige Amelia die als kind doof werd door een ontsteking, maar sinds kort door een cochleair implantaat weer kan horen. Het kost haar veel moeite te wennen aan alle geluiden die haar hoofd binnendringen. Wanneer ze getuige is van de moord op een politieagente, helpt ze haar oom, die inspecteur is bij de afdeling moordzaken, met het onderzoek. De kennis van het liplezen geeft haar informatie over de daders, maar daardoor brengt ze zichzelf en haar familie in groot gevaar. In de hoofdrol debutante Geneviève Barr en verder onder meer Douglass Henshall, Gina McKee en Hugh Bonneville. Hans Beerekamp (NRC 13-2-'12) schrijft dat de serie doet denken aan de succesvolle Scandinavische speurdersseries en noemt de serie goed geschreven, geregisseerd en geacteerd, met een gelaagd scenario. Winnaar van een IFTA (Irish Film & Television Award) voor Beste regisseur. Geen extra's.

Specificaties

Engels | 8717344749275

Titel The silence
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dearbhla Walsh ; Douglas Henshall
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2012
Overige gegevens 2 dvd-video's (240 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de BBC: Groot-Brittannië : Company Pictures [etc.], 2010
ISBN 8717344749275
PPN 345593855
Genre detectiveroman
Taal Engels