Het monster van Parijs
DVD

Het monster van Parijs (cop. 2012)/ un film de Bibo Bergeron, [voix] M ... [et al.]

In Parijs in 1910 is iedereen bang voor een reusachtig monster. Lucille ontdekt dat het monster niet gevaarlijk is en ook nog kan zingen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Franse animatiefilm in 3D-cgi van regisseur Bibo Bergeron (The Road to El Dorado; Shark Tale). In Parijs rond het jaar 1910 maken de verlegen filmoperateur Emile en zijn beste vriend Raoel per ongeluk van een vlo een groot monster dat de stad in rep en roer brengt. De politiecommissaris denkt hier politieke munt uit te slaan, maar het zangeresje Lucille ontdekt dat het monster niet gevaarlijk is en zelfs talent heeft voor zang. Samen met Raoel en Emile probeert zij hem uit de handen van de commissaris te redden. André Waardenburg (NRC 20-6-'12) noemt de vormgeving 'ronduit prachtig'. Hij is verbaasd over het feit dat de liedjes van Lucille in de oorspronkelijk Engelse versie, ingezongen door Vanessa Paradis, zijn opgenomen terwijl de liedjes die de vlo zingt in het Nederlands zijn vertaald. Marco Weijers (Telegraaf 20-6-'12): '(...) prachtige gedetailleerde decors en aansprekende personages. De opzwepende muziek met zang (...) is een ander pluspunt. Dat het verhaaltje enigszins met de Franse slag wordt afgewerkt, kan het aanstekelijke ritme nauwelijks verstoren.' Nederlandse stemmen van o.a. Birgit Schuurman. Werd genomineerd voor een César voor Beste Animatiefilm en Beste muziek. Met bonusmateriaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Frans

Titel Het monster van Parijs
Uniforme titel Un monstre à Paris
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bibo Bergeron ; M
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : A-Film, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (78 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Frans en Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Frankrijk : Europacorp [etc.], 2010 - Oorspr. titel: Un monstre à Paris - Bevat ook o.a.: Interview M en Vanessa Paradis ; De stemmen van de film ; Een verschenen monster
PPN 345515498
Taal Frans