Een persoonlijkheidsstoornis en nu?
Boek

Een persoonlijkheidsstoornis en nu? een vaak onzichtbare aandoening waaraan best iets te doen is (cop. 2012)/ Moniek Thunnissen

Medische en praktische informatie voor patiënten en mensen in hun omgeving.

Aanwezigheid

Recensie

Uitleg over de verschillende soorten persoonlijkheidsstoornissen, met een beschrijving van de symptomen en de diagnostiek en behandelwijze, geschreven door een in 2007 gepromoveerde psychiater en psychotherapeut (1955). Dit helder geschreven boek geeft zeer toegankelijke informatie over onder meer de oorzaken (de rol van erfelijkheid en omstandigheden) en gaat in op de verschillende hoofdtypen en hun kenmerken. Van de paranoïde, de borderline, narcistische of theatrale tot de ontwijkende en onder meer de afhankelijke typen. Het geeft ook inzicht in de ontwikkelingen van de diagnostiek (DSM). Een geïllustreerd, zeer compleet en overzichtelijk boek in de serie 'Spreekuur thuis' met een verklarende woordenlijst, literatuurlijst, adressen en bruikbare raad. Het boek is een geheel herziene en geactualiseerde editie van 'Waarom ben je zo?' uit 2009.

Specificaties

Nederlands | 9789491549038

Titel Een persoonlijkheidsstoornis en nu? : een vaak onzichtbare aandoening waaraan best iets te doen is
Auteur Moniek Thunnissen
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Koog aan de Zaan : Spreekuur Thuis, cop. 2012
Overige gegevens 186 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Oorspr. titel: Waarom ben je zo? : over persoonlijkheidsstoornissen / Utrecht [etc.] : Inmerc, 2009. - (Spreekuur thuis)
ISBN 9789491549038
PPN 344120023
Rubriekscode 606.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Persoonlijkheidsstoornissen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Persoonlijkheids-stoornissen

Relaties/Serie

Spreekuur thuis
Boek

Spreekuur thuis (1990-...)

vol.
Uitgeleend