Het griezelige kasteelbeest
Boek

Het griezelige kasteelbeest (cop. 2012)/ Marcus Sedgwick, met ill. van Pete Williamson ; [vert. uit het Engels: Jan Vangansbeke]

Edgar (ik-figuur) is huisraaf op een betoverd kasteel. Hij doet zijn uiterste best om de vreemde kasteelbewoners van allerlei gevaren te redden. Gelukkig krijgt hij hulp van de dochter van de kasteelheer. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Raaf Edgar (ik-figuur) is als huisraaf zelfbenoemd Wachter op het Kasteel Anderhand. Problemen genoeg: het water in de kelder stijgt, een monster met een vreemde staart huist in een grot en een keukenmeid wordt vermist. Graaf Daldruif en zijn gevolg, onder wie aap Gozer (vijand van Edgar) en dochter Zonnewendy (dol op Edgar), zijn in gevaar. Raaf komt in actie om het kasteel te redden van de ondergang. De geestige zwart-wittekeningen matchen goed. Ze zijn rijkelijk aanwezig. Elk hoofdstuk begint met een illustratie waarin de tekst in een sierkader staat, waarbij informatie gegeven wordt over de personages en de historie van Kasteel Anderhand. Prima voorleesboek. Het niet dagelijkse woordgebruik (specimen, alambiek) kan zelf lezen lastiger maken. De fantasierijke en humoristische tekst biedt veel leesvermaak en een uitbreiding van het vocabulaire. Zeer ruime interlinie. Eerste deel uit de serie 'De Mysteries van de Raaf'*. Griezelen met een grote glimlach. Eerder in het Engels aangeboden, 'Raven Mysteries: Flood and Fang'**. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044731675

Titel Het griezelige kasteelbeest
Auteur Marcus Sedgwick
Secundaire auteur Pete Williamson ; Jan Vangansbeke
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 252 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Flood and fang. - London : Orion Children's Books, 2009. - (Raven mysteries ; b. 1)
ISBN 9789044731675
PPN 351213856
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De mysteries van de raaf
Boek

De mysteries van de raaf (2012-...)

vol. b. 1
Uitgeleend
Marcus Sedgwick