Thor
DVD

Thor de legende van Walhalla (cop. 2012)/ prod. Holmar Sigurdsson, Arnar Thórisson, dir. Óskar Jónasson ; co-dir. Toby Genkel, Gunnar Karlsson ; Nederlandse stemmencast: Jandino Asporaat ... [et al.]

Thor, zoon van de oppergod Odin, krijgt per ongeluk een bijzondere hamer met speciale krachten toegeworpen vanuit het Walhalla. Die komt goed van pas als een boze koningin zijn dorp binnenvalt. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

IJslandse co-productie van Óskar Jónasson, Toby Genkel en Gunnar Karlsson. In deze 3D-animatiefilm wil de wat onhandige, naïeve Thor graag een held zijn. Hij werkt echter in de smederij van zijn ouders. Als hij per ongeluk een bijzondere hamer vanuit het Walhalla toegeworpen krijgt van zijn echte vader, de oppergod Odin, krijgt hij de beschikking over bijzondere krachten. Die moet hij nog wel leren gebruiken, maar gelukkig kan de hamer praten. Als de boosaardige ijskoningin en haar leger uit de onderwereld zijn dorp binnenvalen, wil Thor de mensen redden. Zijn strijd brengt hem zowel in de hemel als in de hel. Raymond van den Boogaard (NRC 2-8-'12): 'De makers hebben hun fantasie inventief de vrije loop gelaten bij de verbeelding van de Germaanse metafysica, maar helaas lijdt de film enigszins aan gebrek aan spanning in de verhaalopbouw.' Mirthe Brethouwer (Cinemagazine, i) echter noemt het '(...) een komische film, met een aardig verhaal, dat eens een keer niet over de bekende mythologie gaat.' Marco Weijers (Telegraaf 2-8-'12) schrijft: '(...) handhaaft een aardige mix van humor en avontuur in deze Nederlands gesproken kinderfilm, die ook animatietechnisch en qua vormgeving het aanzien waard is.' Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983958470

Titel Thor : de legende van Walhalla
Uniforme titel De legende van Walhalla Thor: de legende van Walhalla
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Óskar" Jónasson ; Toby Genkel ; Gunnar" Karlsson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Omslagtitel. - Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: IJsland : CAOZ [etc.], 2011
ISBN 8711983958470
PPN 35112036X
Genre avonturenroman
Taal Nederlands