Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Kinderen uit nieuwe gezinnen
Boek

Kinderen uit nieuwe gezinnen handboek voor school en begeleiding (cop. 2012)/ Corrie Haverkort, Ed Spruijt, met medew. van Jos Willems

Praktisch handboek voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs over de omgang met kinderen uit samengestelde gezinnen.

Aanwezigheid

Recensie

Het onderwijs komt in steeds grotere mate het fenomeen van de zogenaamde 'nieuwe gezinnen' tegen. Het gaat hier om kinderen die niet in een klassiek kerngezin leven, maar in een stiefgezin, eenoudergezin, een samengesteld gezin, co-oudergezin of een gezin met twee moeders of twee vaders (de zogenoemde 'roze' gezinnen). Deze publicatie wil een praktisch handboek voor leerkrachten in het primair en het secundair onderwijs in Nederland en Vlaanderen zijn over hoe op een goede en verantwoorde wijze binnen de driehoek school-ouders-kind te opereren. Het zijn immers ingrijpende gebeurtenissen die de kinderen met zich mee dragen. Is een school alleen een onderwijsinstituut? Behoren zorg en begeleiding ook tot de taken van docenten? Wat zijn de kenmerken van nieuwe gezinnen? Welke resultaten biedt recent onderzoek? Het boek geeft diverse handvatten, adviezen, informatie en interventiemogelijkheden voor docenten. Centraal staat een goede communicatie tussen school en gezin. Zeer toegankelijke indeling en schrijfstijl. Praktijkgericht en actueel. Bevat illustraties, foto's, kaders, bijlagen en een literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789401401852

Titel Kinderen uit nieuwe gezinnen : handboek voor school en begeleiding
Auteur Corrie Haverkort ; Ed Spruijt
Secundaire auteur Jos Willems
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Lannoo Campus, cop. 2012
Overige gegevens 308 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789401401852
PPN 352211326
Rubriekscode 450.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijssociologie ; Gezinssociologie ; Welzijn; Leerlingen; Onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Onderwijs-sociologie