Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het leven van een ... zalm
Boek

Het leven van een ... zalm (cop. 2012)/ Angela Royston, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; bew.: Vrouwke Klapwijk ; ill.: Alan Fraser]

Hoe groeit een zalm? Van een eitje tot een jonge vis die een lange reis maakt naar de zee. Met korte teksten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 jaar; ook voor wat oudere moeizame lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal staat het leven van een rode zalm. Een zalm is bijzonder omdat hij zowel in zoet als zout water leeft. In hoofdstukken van een dubbele pagina komt de levenscyclus aan de orde, van het leggen van de wel vijfduizend eitjes, de geboorte van een zalm, hun lange reis naar zee totdat hij weer terugkeert naar de plek waar hij is geboren. Op elke pagina staat een grote kleurenfoto, met een extra weetje in een klein geelgekleurd kader. De tekst van gemiddeld drie zinnen staat in grote, duidelijke letters eronder of ernaast. De zinnen zijn vrij kort en moeilijke woorden worden achterin uitgelegd. Wel wordt in kort bestek veel uitgelegd. De kopjes die de tijdspanne aangeven, kunnen soms verwarrend zijn. Onder aan de bladzijde staat steeds een tijdlijn die in het kort de levenscyclus in tekeningen vertelt. Achterin staan respectievelijk de levenscyclus in het kort, een feit, woordenlijst en een register. Maakt deel uit van de reeks 'Het leven van een...'* binnen de uitgebreide serie 'Mijn eerste docu-boek'. De uitgave zal door het beeldmateriaal jonge kinderen aanspreken en is goed is te gebruiken op school: om te bekijken, om zelf te lezen of om te gebruiken bij een werkstuk. Vanaf ca. 7 jaar; ook voor wat oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055667048

Titel Het leven van een ... zalm
Uniforme titel Zalm
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Vrouwke Klapwijk ; Alan Fraser
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Salmon. - Capstone Global Library, cop. 2009
ISBN 9789055667048
PPN 345911563
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zalmen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zalmen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Het leven van
Boek

Mijn eerste docu-boek. Het leven van (2004-...)

vol.
Uitgeleend