Lucas gaat intensief
Boek

Lucas gaat intensief (cop. 2012)/ [tekst:] Stefan Boonen, Birgitte Vangehuchten, [ill.:] Pauline Oud

De moeder van Lucas heeft een ongeluk gehad en ligt in het ziekenhuis. Ze ligt met haar ogen dicht in bed met allemaal slangetjes in haar armen. Lucas vindt het maar eng. Prentvertelling met praktische tips voor begeleiders over een bezoek aan de afdeling intensive care. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De moeder van Lucas heeft een ongeluk gehad en ligt op de intensive care (ic). Lucas gaat met zijn vader naar het ziekenhuis. Dit deel uit de uitgebreide informatieve serie 'Bij de hand' is bedoeld om kinderen voor te bereiden op een bezoek aan de ic. Prentvertelling met tekeningen in heldere kleuren over twee bladzijden met daaronder de tekst op een witte achtergrond. De illustraties sluiten goed aan op het verhaal. De afbeelding waarop de moeder met haar ogen dicht in bed ligt met buisjes, slangetjes en apparaten, biedt aanknopingspunten om met een kind te praten over wat hij allemaal zal zien (of gezien heeft) op de ic. Het geheel eindigt positief als de moeder van de beademing af is en in een gewoon ziekenhuisbed ligt: ze kan weer glimlachen. Achter in het boek uitgebreide informatie voor volwassenen over intensieve zorg, met daarbij pedagogische adviezen. Eerlijk zijn en erkenning van de gevoelens van het kind staan voorop. Daarom kan het wreemd over overkomen dat in de voorleestekst het zinnetje 'Flink zijn, Lucas' staat. Los van deze zin (en van de cryptische titel) een nuttig boek dat ouders kan helpen om hun kind emotioneel te steunen bij een bezoek aan de intensive care. Gemaakt in samenwerking met o.a. het AZ Sint-Lucas in Gent. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044817942

Titel Lucas gaat intensief
Uniforme titel Bij de hand zoemt in op intensieve zorg
Auteur Stefan Boonen
Secundaire auteur Birgitte Vangehuchten ; Pauline Oud
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2012
Overige gegevens [25] p - ill - 30 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Bij de hand zoemt in op intensieve zorg. - Uitg. op initiatief van AZ Sint-Lucas. - Op omslag: Clavis informatief
ISBN 9789044817942
PPN 343719908
Rubriekscode 613.47
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Intensive care
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Intensive care

Relaties/Serie

Bij de hand
Boek

Bij de hand (2003-...)

vol.
Uitgeleend