Het supercoole knutselboek voor stoere jongens
Boek

Het supercoole knutselboek voor stoere jongens (cop. 2012)/ Armin Täubner, [foto's: Frechverlag ... et al. ; vert. uit het Duits: Yvonne van 't Hul-Aalders]

Knutsel een dolk, nestkastje, wilgenfluit, katapult, dierenpuzzel of een raceauto van takken. Ruim 35 ideeën om te verven, figuurzagen, knippen, plakken en hout te branden. Met veel kleurenfoto's en illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

In dit jongensachtige knutselboek worden tal van ideeën aangedragen om de dag een uitdagende, creatieve draai te geven. De vier thema's 'Op avontuur', 'Lekker naar buiten', 'Spel en plezier' en 'Rijden-vliegen-varen' zijn onderverdeeld in een aantal stoere sub-thema's zoals 'Bij de indianen', Voor insectenvrienden', Spelklassiekers', 'Op de racebaan'. Van onder andere hout, papier, karton, leer en kosteloze (natuurlijke) materialen worden zo'n 35 knutsels vervaardigd. Per idee staat stap voor stap in tekst uitgewerkt hoe er te werk gegaan kan worden. Hierbij staat beschreven welk materiaal er nodig is en worden hier en daar spel-, experimenteer- of onderzoeksuggesties gedaan. De lay-out oogt rustig en bevat weinig tierelantijntjes. Met speelse kleurenfoto's (met jongens) van wisselend formaat worden de knutselsuggesties ondersteund. Het boek kent een inhoudsopgave, een voorwoord en een eerste kennismaking met de verschillende materialen. Inclusief patronen. Bij een aantal van de knutselideeën is hulp of een toeziend oog noodzakelijk. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044733785

Titel Het supercoole knutselboek voor stoere jongens
Auteur Armin Täubner
Secundaire auteur Yvonne van 't Hul-Aalders
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 94 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Bauen, Tüfteln, Selbermachen. - Stuttgart : Frechverlag, cop. 2011
ISBN 9789044733785
PPN 351942661
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid