The Hobbit
Boek

The Hobbit an unexpected journey : filmboek (2012)/ Brian Sibley, [vert. uit het Engels: Renée Vink ... et al. ; photogr.: James Fisher ... et al. ; ed.: Chris Smith]

Informatie in woord en beeld over de verfilming van 'The Hobbit' van Tolkien, afgewisseld met korte interviews met de acteurs.Informatie over de verfilming van 'The Hobbit' van Tolkien, afgewisseld met korte interviews met de acteurs. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Rijk geïllustreerd filmboek over 'the making of' 'The Hobbit: An Unexpected Journey' ( release 2012), het eerste deel van wat de filmtrilogie 'The Hobbit' gaat worden, de verfilming van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. Regisseur Peter Jackson verfilmde ook - zeer succesvol - Tolkiens trilogie 'Lord of the Rings' waarvan 'The Hobbit' de prelude is. In het verhaal gaat de hobbit Bilbo Balings samen met dertien dwergen op reis om een schat van de dwergen te heroveren op de draak Smaug. Bilbo en de dwergen beleven onderweg vele avonturen waarbij ze hulp krijgen van de tovenaar Gandalf. In het boek staat achtergrondinformatie over en interviews met de acteurs en de filmcrew. Verder is er aandacht voor de filmset, de kleding, decors, rekwisieten, de make-up, het 3D-aspect en nog veel meer. Alles is voorzien van vele (vaak paginagrote) kleurenfoto's en tekeningen. Fraai uitgevoerd, informatief boek, dat veel liefhebbers als een mooie aanvulling op de film zullen beschouwen. Tegelijkertijd verscheen een - eveneens rijk geïllustreerde - gids* bij de film en het verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022563045

Titel The Hobbit : an unexpected journey : filmboek
Auteur Brian Sibley
Secundaire auteur Chris Smith ; Renée Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2012
Overige gegevens 167 p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: The Hobbit : an unexpected journey : official movie guide. - HarperCollinsPublishers, cop. 2012
ISBN 9789022563045
PPN 341111007
Rubriekscode Nieuw-Zeeland 798.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Unexpected journey, An (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms