Homecoming
Boek

Homecoming (2012)/ Michael Morpurgo, ill. by Peter Bailey

Een schrijver keert terug naar zijn geboortedorp. Dat raakte indertijd verdeeld door de komst van een elektriciteitscentrale. Daardoor moest ook de eigenzinnige mevrouw Pettigrew weg, die met haar dieren in een treinwagon in het moeras woonde. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Als de schrijver besluit na vijftig jaar terug te keren naar zijn geboortedorp Bradwell, in de buurt van Londen, wordt hij overspoeld door herinneringen. Vooral aan de bijzondere mevrouw Pettigrew, die samen met een groot aantal dieren midden in het moeras in een treinwagon woonde, en verhuizen moest vanwege de bouw van een elektriciteitscentrale. De discussies omtrent de bouw hadden gezorgd voor grote tegenstellingen tussen de inwoners. Schitterend verhaal zonder happy end, waarin pijnlijk duidelijk wordt dat je vooruitgang niet kunt tegenhouden, ondanks alle zwaarwegende bezwaren. Maar ook hoe belangrijk een bepaald figuur in het leven van een jongen kan zijn, zodat hij haar na vijftig jaar nog bewondert. Bijzonder verhaal, dat waarschijnlijk nog meer gewaardeerd wordt, wanneer het samen met een oudere gelezen wordt. Prachtig taalgebruik. Schitterende, zeer gedetailleerde en natuurgetrouwe illustraties over dubbele bladzijden. Een verhaal dat waarschijnlijk slechts door een klein publiek gewaardeerd zal worden. De auteur is vooral bekend door zijn jeugdboeken over dieren, waaronder het door Steven Spielberg verfilmde 'Warhorse'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9781406332025

Titel Homecoming
Auteur Michael Morpurgo
Secundaire auteur Peter Bailey
Type materiaal Boek
Uitgave London : Walker Books, 2012
Overige gegevens 73 p - ill - 20 cm
Annotatie Eerder verschenen o.d.t.: 'Singing for Mrs Pettigrew', in: Singing for Mrs Pettigrew : a story-maker's journey. - London : Walker Books, 2006
ISBN 9781406332025
PPN 339479132
Thematrefwoord Dorpsleven
Taal Engels