Brave
DVD

Brave (cop. 2012)/ [voices] Kelly Macdonald ... [et al.], dir. by Mark Andrews and Brenda Chapman

Het heldhaftige verhaal van Merida, een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor, die vastbesloten is om haar eigen levenspad te vormen en een eeuwenoud gebruik trotseert dat heilig is voor de bandeloze en luidruchtige heren van het land. Ze ontdekt de ware betekenis van moed wanneer ze onbedoeld chaos in het koninkrijk veroorzaakt.De eigenwijze Schotse prinses Merida weigert te trouwen met een van de door haar ouders uitgezochte kandidaten. Ze zoekt hulp bij een heks, maar dit heeft grote gevolgen. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

In tegenstelling tot Disney, die volop films kent met vrouwelijke helden, is dit de eerste Pixar animatiefilm met een meisje als hoofdpersoon. Het is echter geen conventioneel type: de roodharige, eigengereide Schotse prinses Merida houdt van boogschieten, paardrijden en jagen op beren. Deze dochter van koningin Elinor en koning Fergus weigert om te trouwen met een van de door haar ouders geselecteerde huwelijkskandidaten. Ze zoekt hulp bij een heks, maar dit heeft grote gevolgen. De film is geregisseerd door Mark Andrews, Brenda Chapman en Steve Purcell. Met Nederlandse stemmen van o.a. Caro Lenssen, Renée Soutendijk en Jenny Arean. Kevin Toma (Volkskrant 19-7-'12) vindt de film: 'Een sprankelend geanimeerd en liefdevol gemaakt sprookje met zang en dans (...)' maar zegt ook dat de film bij lange na niet de eenheid en zeggingskracht van Pixar-meesterwerken heeft. Lotte Stegeman (Kidsweek week 29/30, 2012) noemt de film, ondanks dat 'Brave' niet het niveau van zijn voorgangers haalt, 'geweldig', en vindt hem 'superorigineel en verfrissend'. Bevat diverse extra's. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418374082

Titel Brave
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mark Andrews ; Brenda Chapman ; Kelly Macdonald
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels, Nederlands en Frans gesproken, Engels, Frans en Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Disney Pixar, 2012 - Bevat ook o.a.: Audiocommentaar ; Once upon a scene ; Verlengde scènes
ISBN 8717418374082
PPN 351196897
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels