Bomb girls. Seizoen 1
DVD

Bomb girls. Seizoen 1 (cop. 2012)/ Michael MacLennan, Meg Tilly ... [et al.] ; dir. by Adrienne Mitchell ... [et al.]

Als tijdens de Tweede Wereldoorlog de geallieerden de wapenproductie willen opvoeren, wordt het gebrek aan mankracht opgelost door vrouwen in dienst te nemen. Deze vrouwen strijden voor de vrijheid van Europa, maar ook voor hun eigen vrijheid.

Recensie

Canadese televisieserie uit 2012 van o.a. Adrienne Mitchell, met Meg Tilly, Jody Belfour e.a. De Tweede Wereldoorlog raast door Europa en de Stille Zuidzee. Als de geallieerden de wapenproductie willen opvoeren, wordt het gebrek aan mankracht opgelost door vrouwen in dienst te nemen. Sommige vrouwen melden zich vrijwillig uit plichtsbesef, anderen uit geldnood of omdat ze op de vlucht zijn. Gladys is een ruikeluisdochter die haar steentje wil bijdragen, Katie is weggelopen uit een gewelddadig gezin, Betty is een stoere meid die zich wil bewijzen en Lorna is een afstandelijke ploegbazin. Deze groep vrouwen vecht voor de vrijheid van Europa maar ook voor hun eigen vrijheid. Mike Hale (New York Times,i) vindt de serie aanvankelijk wat geforceerd overkomen maar naarmate de serie vordert, wordt hij steeds beter. Rob Owen (Pittsburgh Post-Gazette,i) vindt de serie een 'well-plotted, smartly written soap that doesn't shy away from, shocking, even gruesome, plot turns in showing the dangers of working in a bomb-making factory.' Bevat de zes afleveringen van het eerste seizoen. Een tweede serie wordt geproduceerd.

Specificaties

Engels | 8715664100615

Titel Bomb girls. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Adrienne Mitchell ; Meg Tilly
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch Filmworks, cop. 2012
Overige gegevens 3 dvd-video's (336 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Canada : Muse Entertainment [etc.], 2012
ISBN 8715664100615
PPN 352217316
Genre oorlogsroman
Taal Engels