De wonderlijke wereld van de optische illusies
Boek

De wonderlijke wereld van de optische illusies (cop. 2012)/ Gianni A. Sarcone & Marie-Jo Waeber, [vert. uit het Frans: Marion Kieft]

Verzameling van afbeeldingen die spelen met gezichtsbedrog, perspectief en kleur, en daardoor een optische illusie opwekken.Laat je bedriegen door je eigen ogen! Verzameling van afbeeldingen die spelen met gezichtsbedrog, perspectief en kleur, en daardoor een optische illusie opwekken. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en dromen - Beeldende kunst GEZICHTSBEDROG SARC

Recensie

Een boek om duizelig van te worden! Het gaat in deze oblong uitgave om de paginagrote gekleurde afbeeldingen, de mooie platen waar je uitgebreid naar kunt kijken en die een optische illusie opwekken. Er zijn afbeeldingen die spelen met de manier waarop het brein kleur waarneemt, afbeeldingen met een misleidende perspectiefwerking, en afbeeldingen die draaien om een spel van donker en licht. Per pagina is er slechts een korte uitleg van de manier waarop je je blik over de afbeelding moet laten gaan voor maximaal effect. De optische illusies werken allemaal, en dat is leuk om te zien voor zowel jong als oud. Daar hoef je de achtergrond helemaal niet voor te begrijpen. De auteurs ontvingen de Award van 'Scientific American' voor hun verspreiding en popularisering van technisch-wiskundige kennis. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044734164

Titel De wonderlijke wereld van de optische illusies
Auteur Gianni A. Sarcone ; Marie-Jo Waeber
Secundaire auteur Marion Kieft
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens [96] p - ill - 23×27 cm
Annotatie Vert. van: L'étrange univers des illusions d'optique. - Paris : Fleures Editions, 2011
ISBN 9789044734164
PPN 352086211
Rubriekscode 708.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezichtsbedrog ; Onmogelijke figuren (beeldende kunst)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Gezichtsbedrog