Operatie Mincemeat
Boek

Operatie Mincemeat (cop. 2012)/ Ben Macintyre, [vert. uit het Engels Rob Hartmans]

Reconstructie van een misleidingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Britse geheime dienst, bedoeld om de aandacht van de Duitsers af te leiden van een voorgenomen inval op Sicilië.

Recensie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog plannen twee Engelse officieren een misleidingsoperatie die de geallieerde imminente inval in Sicilië moet verdoezelen: ze laten een lijk aanspoelen in Spanje met verkeerde informatie. Hun plan is goed doordacht en tot in de kleinste details uitgewerkt, tot en met de personen die ze willen bereiken om alles aanvaardbaar te laten lijken. Het blijft spannend, ook voor hen, om te weten en zien of ze geen fouten hebben gemaakt. Het boek van deze Engelse historicus is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en wordt gepresenteerd als een roman, maar is het niet. Doorspekt met veel voetnoten is het meer een historisch verslag met een weerspiegeling van de minutieuze voorbereiding in het boek, wat maakt dat het eerste deel wat langdradig overkomt. Nadat het lijk achtergelaten is, wordt het geheel heel wat aangenamer en boeiender om te lezen. Een verbazingwekkend realistisch boek dat niet alleen geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog zal bekoren, maar ook geschreven is voor een breder publiek dat houdt van spionageverhalen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789085711186

Titel Operatie Mincemeat
Auteur Ben Macintyre
Secundaire auteur Rob Hartmans
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : Historisch Nieuwsblad, cop. 2012
Overige gegevens 400 p - 20 cm
Annotatie Vert. van: Operation Mincemeat : the true spy story that changed the course of World War II. - Bloomsbury Publishing, cop. 2010
ISBN 9789085711186
PPN 343310805
Rubriekscode 399.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spionage; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II