Het journaal van de Takebora
Boek

Het journaal van de Takebora (2012)/ Hans Maurenbrecher

Verslag in woord en beeld van een eenmanszeiltocht van Nederland naar Nieuw-Zeeland halverwege de jaren zestig van de 20e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal van de eenmans-zeiltocht van de Nederlander Hans Maurenbrecher, een gepensioneerde luchtmachtgeneraal die op z'n 53e, in 1964 zeilend zijn broer in Nieuw-Zeeland ging opzoeken. Tijdens zijn verblijf in Nieuw-Zeeland trouwde hij. Later besloot hij zijn tocht rond de wereld voort te zetten. Ten noordoosten van Australië is zijn schip vergaan. Het wrak is later gevonden; hijzelf bleef spoorloos. Het journaal dat Maurenbrecher bijhield, bevat aantekeningen over het zeilen, de zee, zijn stemmingen en reacties en de gebeurtenissen in de vele havens onderweg. Daardoor is het een levendig, interessant verslag geworden. Een inleiding, de scheepstekening en twee routekaartjes completeren het verhaal. Voor de liefhebber van zeereisverslagen een boeiend boek. In deze nieuwste uitgave zijn de foto's, die Maurenbrecher zelf maakte, toegevoegd. Elisabeth Spits, conservator van Het Scheepvaartmuseum, schreef een nieuw voorwoord.

Specificaties

Nederlands | 9789064105562

Titel Het journaal van de Takebora
Auteur Hans Maurenbrecher
Type materiaal Boek
Editie Herz. dr;
Uitgave Haarlem : Hollandia, 2012
Overige gegevens 189 p., [16] p. pl - ill - 21 cm
Annotatie Eerder in afleveringen verschenen in de Waterkampioen. - Uitg. in samenw. met Het Scheepvaarmuseum, Amsterdam - 1e dr. deze uitg.: 1988. - (Hollandia zeeboeken). - Oorspr. uitg.: Laren (N.H.) : Luitingh, 1966
ISBN 9789064105562
PPN 34341001X
Rubriekscode 963
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeereizen; Reisbeschrijvingen ; Zeiltochten; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Zeereizen

Relaties/Serie

Hollandia Dominicus reisverhalen
Boek

Hollandia Dominicus reisverhalen (2001-...)

vol.
Uitgeleend