Paleis der verdoemden
Boek

Paleis der verdoemden (cop. 2012)/ Darren Shan, [vert. uit het Engels: Marce Noordenbos]

Vampier Larten Crepsley heeft een baby van wie hij de ouders heeft gedood. In Parijs probeert hij een nieuw leven te beginnen, maar zijn verleden laat hem niet met rust. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De vampier Larten Crepsley is op de vlucht. Hij heeft een baby bij zich van wie hij de ouders heeft gedood. Daar heeft hij enorm spijt van. In Groenland komt de vampier tot bezinning. Hij gaat naar Parijs om een nieuw leven op te bouwen en wordt verliefd. Zijn geliefde zorgt voor Gavner, de baby, die opgroeit tot een verlegen jongen die hunkert naar liefde van Larten. In Parijs ontmoet Larten een oude vampiervriend en deze zorgt ervoor dat hij opnieuw moet vluchten. Hij gaat terug naar de Vampierberg en laat alles achter wat hem lief is. Derde deel in de serie 'De saga van Larten Crepsley'*. Het verhaal is opgebouwd uit vijf delen. Het boek is goed zelfstandig te lezen en oude bekenden uit de voorgaande delen die Larten opnieuw ontmoet, worden kort, maar voldoende geïntroduceerd. Het verhaal eindigt met een cliffhanger. Verzorgde uitgave. De lay-out is helder door de korte regels en ruime interlinie. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en door de sfeerbeschrijvingen van de periode rond de Eerste Wereldoorlog is het een spannend, verhalend boek over het leven van vampiers. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026132940

Titel Paleis der verdoemden
Auteur Darren Shan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, cop. 2012
Overige gegevens 214 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Palace of the damned. - HarperCollins Children's Books, cop. 2011. - (The saga of Larten Crepsley ; 3)
ISBN 9789026132940
PPN 340313579
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands