De geboorte van Venus
Boek

De geboorte van Venus liefde en dood in Florence (2011)/ Sarah Dunant, vert. [uit het Engels] door Tinke Davids

De liefdesgeschiedenis tussen een Florentijnse koopmansdochter en een Hollandse schilder speelt zich af tegen de achtergrond van veranderende renaissance-ideeën.

Recensie

Kort nadat Alessandra Cecchi (15) ± 1485 in Florence door haar ouders is uitgehuwelijkt aan een oudere man, ontdekt ze dat hij de homoseksuele vriend van haar broer is. Ze voelt zich verraden, maar krijgt van haar man wél de gelegenheid weer te gaan schilderen. Zo ontmoet ze opnieuw de jonge schilder die haar allang intrigeert en die verliefd op haar is. Ze hebben een eenmalig seksueel contact dat resulteert in een zwangerschap. Als haar man vanwege de jacht op sodomieten is verdwenen en wordt dood verklaard, gaat Alessandra met haar dochtertje het klooster in, waar de schilder haar veel later terugvindt, zijn getalenteerde dochter ziet en in huis neemt. Van de thrillers van de Engelse auteur werden er drie genomineerd voor de Golden Dagger Award. Haar boeiende eerste historische roman is sterk opgebouwd, beschrijft raak de ontwikkeling die Alessandra doormaakt en valt op door de uitstekende, kleurrijke beschrijving van het sociale/politieke klimaat in Florence ten tijde van boeteprediker Savonarola. Goede vertaling. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029575522

Titel De geboorte van Venus : liefde en dood in Florence
Auteur Sarah Dunant
Secundaire auteur Tinke Davids
Type materiaal Boek
Editie 13e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 2011
Overige gegevens 407 p - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Archipel, 2003 - Met lit. opg - Vert. van: The birth of Venus. - London : Little, Brown, 2003
ISBN 9789029575522
PPN 330311557
Genre historische roman
Thematrefwoord Schilders ; Florence; 16e eeuw
Taal Nederlands