De Corleone's
Boek

De Corleone's (2012)/ Ed Falco, vert. [uit het Engels] Ed van Eeden

De maffiafamilie Corleone strijdt in de jaren dertig van de 20e eeuw om de macht in New York. Gaat vooraf aan 'The godfather' van Mario Puzo.

Recensie

Sonny, de 17-jarige zoon van Vito Corleone, dé New Yorkse maffiabaas, toont in het New York van 1933 een meer dan gewone interesse in het zakenwereldje van zijn vader en pleegt samen met enkele vrienden overvallen. Door zijn onervarenheid met de maffiacodes en -gewoontes raakt hij in de problemen. Ook zijn geadopteerde halfbroer Tom begaat een stommiteit door met een vrouw uit de Ierse clan om te gaan. Sonny's problemen escaleren door een conflict met Luca Brasi, een ongeleid projectiel dat op zijn eentje werkt. Het leeuwendeel van het boek gaat over Sonny, maar tegelijkertijd leren we hoe vader Vito zijn machtsimperium opbouwt en probeert Sony te sturen. De New Yorkse auteur baseerde zich op een filmscenario van Puzo, auteur van The Godfathertrilogie, voor deze prequel. Het mag niet verbazen dat bijna geheel dezelfde stijl aangehouden wordt en dat de sfeer vergelijkbaar is met de eerdere boeken. Er is misschien iets minder geweld maar evenveel aandacht voor de eer en de familie. Voorin zijn de bendes en de gezinnen binnen de familie Corleone op een rij gezet en is een glossarium van Italiaanse woorden toegevoegd. Deze afzonderlijk te lezen roman haalt net niet het niveau van het origineel, maar is een goede aanvulling. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401600125

Titel De Corleone's
Auteur Ed Falco
Secundaire auteur Mario Puzo ; Ed van Eeden
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2012
Overige gegevens 382 p - 24 cm
Annotatie Gebaseerd op een filmscenario van Mario Puzo. - Omslag vermeldt: Wat aan De Godfather voorafging - Vert. van: The family Corleone. - Grand Central Publishing, cop. 2012
ISBN 9789401600125
PPN 34367789X
Thematrefwoord Cosa Nostra ; Verenigde Staten; 1931-1935
Taal Nederlands