Het beste van Christopher Hitchens
Boek

Het beste van Christopher Hitchens (cop. 2012)/ Christopher Hitchens, vert. [uit het Engels] door Richard Kruis ; met een voorw. van Joost Zwagerman

Artikelen en essays over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen door de Amerikaanse journalist en commentator (1949-2011), bekend om zijn tegendraadse meningen.

Aanwezigheid

Recensie

Elders gepubliceerde artikelen zijn nu gebundeld, een jaar na het overlijden van Hitchens (1949-2011) aan slokdarmkanker. Hij was een van de bekendste journalisten en opiniemakers in de Verenigde Staten. Hitchens was tegen hypocrisie, alle grote wereldreligies en miltairisme. Zijn broer Peter was juist een conservatief gelovige. Bekend is het gesprek tussen Hitchens en Tony Blair die juist katholiek geworden was. De bundel combineert belezenheid, scherpte en lichtvoetigheid, spot en zelfspot. Onderwerpen zijn onder meer Amerikaanse presidenten, bekende schrijvers, klassiekers, maatschappelijke verschijnselen als Harry Potter, wijndrinken, roken en openbare toiletten. Joost Zwagerman maakte een selectie van zijn werk uit de bundel 'Arguably' (2011). Hij voorzag het boek van een inleiding. Zwagerman houdt ook regelmatig interessante kunstbeschouwingen voor de DWDD. Lezen dus, als hij iets aanbeveelt. Als je Hitchens in de Nederlandse context zou plaatsen, moet je denken aan een dwarsdenker als Theo van Gogh, die ook een heel uitgesproken mening en levensstijl had.

Specificaties

Nederlands | 9789029087704

Titel Het beste van Christopher Hitchens
Auteur Christopher Hitchens
Secundaire auteur Richard Kruis ; Joost Zwagerman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, cop. 2012
Overige gegevens 319 p - 22 cm
Annotatie Met reg - Vert. van een keuze uit: Arguably. - Cop. 2011
ISBN 9789029087704
PPN 343556537
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands