Allemaal sterretjes
Boek

Allemaal sterretjes kerstverhalen voor kinderen en jonge mensen (cop. 2012)/ Els Florijn e.a., samenstelling en eindred.: Willeke Herwig

Ruim twintig spannende, ontroerende en grappige verhalen die zich rondom het kerstfeest afspelen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze bundel zijn ruim twintig verhalen opgenomen die het kerstfeest als thema hebben en zich rondom kerst afspelen. De tijd van kerst is voor veel mensen een periode van warmte en gezelligheid, maar veel van de verhalen gaan dieper en beschrijven ook moeilijke onderwerpen, zoals de ontroerende bijdrage van Liesbeth Morren over de dood van een moeder vlak voor kerst. Maar ook spannende en grappige verhalen, zoals 'Rekenen met Kerst' van Nelleke Scherpbier. De meeste verhalen zijn geschreven door christelijke kinderboekenauteurs, zoals Hans Mijnders en Iris Boter, daarnaast hebben ook auteurs als Mirjam van der Vegt, Els Florijn en André F. Troost een bijdrage geleverd. Het merendeel van de verhalen is geschreven in de tegenwoordige tijd. De bundel leent zich heel goed voor voorlezen. Verzorgde uitgave, met mooie sfeervolle omslagtekening, die ook goed bruikbaar is in het onderwijs en bij zondagschool/kinderclub. Voor jonge kinderen uit protestants-christelijk milieu, ook voor iets oudere kinderen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789023994152

Titel Allemaal sterretjes : kerstverhalen voor kinderen en jonge mensen
Secundaire auteur Els Florijn ; Willeke Herwig
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Mozaiek, cop. 2012
Overige gegevens 218 p - 23 cm
ISBN 9789023994152
PPN 341273007
Genre kerstverhaal - protestants milieu - verhalenbundel
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands