Ronal the barbarian
DVD

Ronal the barbarian (cop. 2012)/ Pierce Cravens ... [et al.], dir. by Thorbjørn Christoffersen, Philip Einstein Lipski, Kresten Vestbjerg Andersen

Ronal onderneemt samen met een stoere vrouwelijke krijger, een oversekste muzikant en een nichterige elf een queeste om zijn dorpsgenoten te redden uit de handen van een kwade prins.Ronal onderneemt samen met een stoere vrouwelijke krijger, een oversekste muzikant en een nichterige elf een queeste om zijn dorpsgenoten te redden uit de handen van een kwade prins. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Deense film in 3D-animatie over de Barbarians, een fors gespierd volk dat van vechten hout, veel met hun uiterlijk bezig is en regelmatig seksueel getinte grapjes maakt. Ronal is, vergeleken met de anderen, een slappeling zonder spierbundels die totaal niet van vechten houdt. Als zijn dorpsgenoten gevangen worden genomen door de gemene prins Volcazar, moet Ronal zich bewijzen. Samen met een vrouwelijke schildmaagd, een muzikant en een elf onderneemt hij een queeste op zoek naar een magische zwaard waarmee hij zijn tegenstander kan verslaan. Volkskrant (6-9-'12): 'Maar wanneer het hoofdpersonage zich laat gidsen door een hypernichterige hippie-elf, terwijl een roodharige krijgster in tangaslip het geboefte van hem afslaat, blijkt dit vooral een speelsbrutale, lichtprovocerende animatiefilm voor oude kinderen. De vele flauwigheden krijgen iets te vaak de overhand, maar de aanstekelijke wijze waarop de Denen buiten de lijntjes kleuren, verdient een stevige pluim.' Dana Linssen (NRC 5-9-'12) vindt het '(...) een soort Lord of the Rings-parodie annex hommage.' Ze noemt het 'geen kinderfilm' mede door 'de homo-erotische knipogen die de film wil uitdelen.' Ontving een nominatie op het Robert Festival (Deens) voor Beste kinder/familiefilm. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Ronal the barbarian
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thorbjørn Christoffersen ; Philip Einstein Lipski ; Kresten Vestbjerg Andersen ; Pierce Cravens
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Living Colour Entertainment, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Denemarken : Einstein Films [etc.], 2011
PPN 352767286
Genre science-fiction - humoristische roman
Thematrefwoord Queesten ; sprookjesfiguren
Taal Engels