Als je moe bent
Boek

Als je moe bent de weg naar nieuwe levenskunst (cop. 2012)/ Anselm Grün, [vert. uit het Duits: Marijke Koekoek ; eindred.: Marianne Wegener Sleeswijk]

Handreiking door de benedictijn voor de omgang met vermoeidheid en teleurstelling en voor het opdoen van nieuwe levenslust.

Aanwezigheid

Recensie

Grün is een benedictijn die inmiddels wereldwijd bekend is. Hij schreef meer dan honderd boeken. Ook in dit boek laat hij zich leiden door gedachten van filosofen, dichters, kerkvaders, Jezus van Nazareth en mensen die hij heeft ontmoet en die met hem spraken over hun moeheid, in cursusverband of heel persoonlijk. Het gaat in dit boek niet over burn-out, maar over de ervaring dat veel mensen moe zijn omdat de bezieling in hun leven voorbij is. Ook al hebben ze hard aan zichzelf gewerkt: ze zijn kerkmoe, politiekmoe, moe in hun relatie, moe van zichzelf. Grün noemt een aantal oorzaken van moeheid. Hij vertelt over verhalen uit de Schrift waarin moeheid ter sprake komt. Tot slot biedt hij de lezer uit zijn rijke traditie een aantal gebeden en psalmen aan. Uit de voorbeelden over politiekmoe blijkt dat dit boek geschreven is voor een Duits publiek. Hij maakt duidelijk hoe je met moeheid kunt omgaan, een mogelijkheid om jezelf te hervinden, op adem te komen en nieuwe levenslust op te doen.

Specificaties

Nederlands | 9789079956203

Titel Als je moe bent : de weg naar nieuwe levenskunst
Auteur Anselm Grün
Secundaire auteur Marijke Koekoek ; Marianne Wegener Sleeswijk
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2012 - Averbode : Altiora [distr. Vlaanderen]
Overige gegevens 160 p - 21 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Ich bin müde. - Münsterschwarzach : Vier-Türme-Verlag, cop. 2011
ISBN 9789079956203
PPN 343583062
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst ; Vermoeidheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst