Waar of niet waar?
Boek

Waar of niet waar? kun jij de leugens van de waarheid onderscheiden? (cop. 2012)/ geschreven door Jan Payne, ill. van Paul Moran ; [vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]

Bomen kunnen in steen veranderen. De kortste oorlog duurde 38 minuten. Waar of niet waar? 165 stellingen over natuur, wetenschap en techniek. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Een walrus kan op zijn tanden lopen. Is dat waar of niet waar? Diamanten kunnen in een laboratorium gekweekt worden. Feit of fabel? Kinderen zijn dol op weetjes. Dit handzame boek staat er vol mee, gegroepeerd rond de thema's natuur, Moeder Aarde, wetenschap en supermensen. Daarbinnen hebben 25 hoofdstukken titels als 'uitzonderlijke uitvindingen', 'woelig weer' en 'bijzondere beesten'. Elk hoofdstuk begint met een waar/niet waar-test aan de hand van stellingen. Op de volgende pagina's staat de uitkomst met toelichting. De gehele opmaak van de uitgave is in zwart-wit. De bladspiegel oogt vrij vol doordat tussen de stellingen in geen ruimte is opengelaten en een schreefloos en enigszins cursief lettertype is gebruikt. De in totaal 165 stellingen over natuur, wetenschap en techniek lenen zich goed voor een quiz op een feestje of in de klas, maar het boek is ook geschikt voor individuele lezers die hun kennis willen testen of gewoon geïnteresseerd zijn in verbazingwekkende feiten. De vlotte stijl van het boek en de cartoonachtige illustraties sluiten aan bij de leefwereld van kinderen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044732740

Titel Waar of niet waar? : kun jij de leugens van de waarheid onderscheiden?
Auteur Jan Payne
Secundaire auteur Paul Moran ; Mirjam Bosman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2012
Overige gegevens 112 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Liar! Liar! Pants on fire! : can you spot the truth among the lies? - London : Buster, 2011
ISBN 9789044732740
PPN 352160357
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden ; Aarde ; Natuurwetenschappen ; Dieren
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden