Elfjes nachtlichtjes
Boek

Elfjes nachtlichtjes voorleesverhaaltjes vol inspiratie en vreugde die je kind zullen betoveren en stimuleren (2012)/ [Karen Wallace & Lou Kuenzler, vert. uit het Engels: Sandra van Oudenaarden ; red.: Sylvia Wevers]

Aan de hand van twintig voorleesverhalen over elfjes maak je kennis met jezelf en jouw fantasie. Met adviezen voor begeleiders over meditatie en visualisatie. Met kleurenillustraties. Vanaf 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Geloof jij in elfjes, feeën, kabouters, dwergen en andere sprookjesachtige wezens? Tijdens het lezen van de twintig verhaaltjes in dit boek ontvouwt zich een magische wereld waarin elfjes de hoofdrol spelen. De (voorlees)verhaaltjes variëren in lengte van minimaal drie tot maximaal vijf pagina's. Ze openen met een paginagrote (computer)illustratie in heldere kleuren. Op vrijwel elke bladzijde zijn een aantal kleinere prenten te vinden, meestal tegen de achtergrond van een lichtkleurige ondergrond. De verhalen in dit boek prikkelen de fantasie en de creativiteit van kinderen. Ze kennen allemaal een positieve onderliggende boodschap en proberen respect voor de natuur, eigenwaarde, geduld en zelfvertrouwen bij te brengen. Na ieder voorleesverhaal staat een tekstblok 'En weet je...'. Hierin staan een aantal mooie boodschappen/levenslessen die er daadwerkelijk toe doen en aansluiten bij de verhalende tekst. Naast de voorleesverhaaltjes geeft het boek achtergrondinformatie voor volwassen begeleiders over elfen, meditatietips en ideeën om verder te lezen over elfjes en feeën. Onder de noemer 'nachtlichtjes'* verschenen meerdere uitgaven. Het boek is als voorleesboek geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000312276

Titel Elfjes nachtlichtjes : voorleesverhaaltjes vol inspiratie en vreugde die je kind zullen betoveren en stimuleren
Auteur Karen Wallace ; Lou Kuenzler
Secundaire auteur Sandra van Oudenaarden ; Sylvia Wevers
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Mana, 2012
Overige gegevens 144 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Fairies at bedtime. - London : Duncan Baird, cop. 2012
ISBN 9789000312276
PPN 340486872
Rubriekscode 423
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Elfen ; Visualisaties; Kinderen ; Meditaties; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Elfen