Phantom
Boek

Phantom (2012)/ Jo Nesbo, transl. from the Norwegian by Don Bartlett ; [maps by Darren Bennett]

Een voormalige Noorse politie-inspecteur gaat in het drugsmilieu van Oslo op zoek naar de moordenaar van een jonge junkie, volgens het reeds gesloten politiedossier de zoon van zijn ex-vriendin.

Aanwezigheid

Recensie

De Noorse auteur brengt wederom zijn held Harry Hole ten tonele (zevende in deze reeks). Harry komt terug naar Oslo waar hij de 18-jarige Oleg, zoon van zijn ex-geliefde Rakel wil bijstaan. Deze wordt ervan verdacht zijn vriend Gusto te hebben vermoord. Harry is van de drank af en duikt de onderwereld weer in, waar beide jongens werkten voor een Russische drugbaron die op een gruwelijk manier zijn tegenstanders uit de weg ruimt. De nieuwe drug Violin, die in Oslo zelf geproduceerd wordt, zorgt voor grote onrust binnen de verschillende bendes temeer daar het ook naar Bangkok gesmokkeld wordt. Mikael Bellman is ondertussen hoofd van Orgkrim, en er is een corrupte rechercheur. Een vrouwelijk raadslid speelt hen tegen elkaar uit. Harry krijgt het dus moeilijk, duikt onder in hotel Leon en vraagt hulp aan Rakels nieuwe vriend en advocaat Hans Christian. Het verhaal wordt mede verteld door de stervende Gusto en het ingewikkelde plot krijgt een ontknoping vanuit een onverwachte hoek. De verteltrant is flitsend en beeldend, de personages zijn levensecht Voor de mannelijk lezer. Voorin is een kaart opgenomen van het centrum van Oslo en een van Oslo en omgeving. Pocket met kleine druk.

Specificaties

Engels | 9780099570349

Titel Phantom
Auteur Jo Nesbø
Secundaire auteur Don Bartlett
Type materiaal Boek
Uitgave London : Vintage Books, 2012
Overige gegevens 547 p - krt., plgr - 18 cm
Annotatie Oorspr. geb. uitg.: London : Harvill Secker, 2012 - Met lit. opg - Vert. van: Gjenferd. - Oslo : Aschehoug, 2011
ISBN 9780099570349
PPN 352221828
Genre thriller
Taal Engels