Hoogseizoen
DVD

Hoogseizoen (cop. 2012)/ Lenette van Dongen, regie-advies Ruut Weissman, Minou Bosua ; tv-regie Peter Blom

Registratie van de achtste show van de cabaretière uit 2010-2011 met als rode draad de collectieve dwang tot blijheid en geluk.

Aanwezigheid

Recensie

In haar achtste soloprogramma stelt de cabaretière de collectieve dwang tot blijheid en geluk ter discussie, de 'blijdwang', en gaat op zoek naar 'geluk voor gevorderden'. Intussen bespreekt ze ook haar alledaagse problemen en ergernissen, zoals tegenvallende stedentrips, P.C. Hooft-vrouwen, moderne wasmachines, afritsbroeken en elektrische tandenborstels. Van Dongen betrekt vaak de zaal bij haar show en laat het publiek zingend het theater verlaten met een nieuwe versie van het lied van Toon Hermans 'Dit is een dag om lief te hebben'. Henk van Gelder (NRC 18-3-'11) geeft 4 (van 5) balletjes voor een 'gespierd, hyperenergiek programma', dat veel herkenning oproept en 'moeiteloos schakelt tussen exuberant en ingetogen'.

Specificaties

Nederlands

Titel Hoogseizoen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Auteur Lenette van Dongen
Secundaire auteur Ruut Weissman ; Peter Blom
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : PIAS Comedy, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 125 min.) - kleur, geluid
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van het televisieprogramma voor de VARA: Nederland : Bunker Theaterzaken, 2012 - Live-opname: Stadsschouwburg Utrecht
PPN 353039306
Rubriekscode 796.4
Taal Nederlands
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Kleinkunst