The Lorax
DVD

The Lorax (cop. 2012)/ [voices] Danny DeVito ... [et al.], prod. by Chris Meledandri, Janet Healy ; dir. Chris Renaud

Ted (12) woont in een wereld van kunststof en gaat op zoek naar echte bomen. Hij ontmoet een wezen dat hem vertelt over de Lorax, een harig diertje dat voor het bos zorgde. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse 3D-CGI-animatiefilm van regisseur Chris Renaud (Despicable me), gebaseerd op een verhaal* van Dr. Seuss (1971) van wie al eerder o.a. 'Horton hears a Who!' en 'How the Grinch stole Christmas' zijn verfilmd. De 12-jarige Ted woont in Thneedville, een stad van kunststof; zelfs de bomen zijn van plastic. De louche zakenman Mr. O'Hare heeft de bomen gekapt om meer te verdienen aan de verkoop van frisse lucht. Als Audrey, op wie hij verliefd is, hem vraagt om een echte boom, gaat hij op onderzoek uit. Een wezen vertelt hem het verhaal over het harige diertje, de Lorax, de beschermer van het bos. Marco Weijers (Telegraaf 5-4-'12) is kritisch: '(...) de dwarse humor van Dr. Seuss is goeddeels ingeruild voor een bombastische boodschap, lawaaiige actie en inwisselbare liedjes.' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 12-4-'12) echter schrijft: 'Enig minpunt is de dik aangezette boodschap - zorg goed voor de aarde - en het suikerzoete Hollywood-einde. Maar bovenal is dit een vrolijk en prachtig geanimeerd magisch avontuur voor jong en oud.' Won de Teen Choice award voor Animatiefilm. Bevat de 2D-versie. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 5050582900927

Titel The Lorax
Uniforme titel Dr. Seuss' The Lorax Dr. Seuss' Le Lorax Dr. Seuss' De Lorax en het verdwenen bos
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Renaud ; Danny DeVito ; #Dr.# Seuss
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 82 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels, Frans en Nederlands gesproken en ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Dr. Seuss - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Universal Pictures [etc.], 2012 - Alternatieve titels: Dr. Seuss' The Lorax, Dr. Seuss' Le Lorax, Dr. Seuss' De Lorax en het verdwenen bos - Bevat ook o.a.: Verwijderde scène ; Seuss in beeld ; De wagen van de Foetseling
ISBN 5050582900927
PPN 351978208
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Milieu
Taal Engels